Ekonomiansvarig

Strömshaga och Balders Hage söker Ekonomiansvarig

Strömshaga AB är ett familjedrivet företag med rötter från Alingsås. Vi har varit i branschen sedan 1973 då Karl-Johan och Kerstin öppnade sin första butik i Alingsås. Balders Hage var namnet på butiken och senare även grossistverksamhet. Idag driver vi Balders Hage i Göteborg och webshop på baldershage.se 

2010 föddes Strömshaga som är vårt produktvarumärke inom heminredningsbranschen med fokus på inredningsdetaljer, köksartiklar och textilier. 

Strömshaga återfinns hos ett stort antal återförsäljare i Sverige, Tyskland och Norden men även i övriga länder i Europa och världen. Försäljningen sker dels på mässor men också via vår webshop för återförsäljare på stormshaga.se och mot konsument på baldershage.se

Vi på Strömshaga/Balders Hage har en stark passion för inredning och vill erbjuda kunden en härlig och inspirerande shoppingupplevelse med familjär känsla både i vår butik och på webshopen.

Sedan 2017 sitter vi i egenägda kontors- och lagerlokaler i Skallsjö, Floda. En fastighet på 10.000 kvadrat som vi delar med sex andra hyresgäster.

BESKRIVNING OCH KVALIFIKATIONER: 

Vi söker en ansvarig person för koncernens ekonomi och administration. Du kommer att få leda och utveckla bolagets administrativa rutiner och sköta löpande bokföring, redovisning samt månadsbokslut. 

Som person är du strukturerad och lösningsfokuserad, ansvarstagande och noggrann.

I rollen som ny Ekonomiansvarig kommer du att direkt bli en nyckelspelare hos oss. Med säkra tag arbetar du med både de övergripande strategiska frågorna som berör bolagets ekonomi samt den dagliga löpande bokföringen. Det är med andra ord viktigt att du drivs av att såväl leda som delta i det operativa arbetet, där allt från månadsbokslut, slutattest och kontroll av leverantörsfakturor till analys av lagernivåer ingår. 

Med målmedvetenhet, struktur och ett analytiskt ögonpar sätter du dig vidare in i bolagets administrativa flöden. Även om redovisning och en måndagsrapport med nuläge är självklara delar i din vardag som Ekonomiansvarig gäller det att inte bara titta i backspegeln. Din jakt på förståelse gör att du gärna ser på hur bolaget i stort kan effektivisera värdeskapande processer och kort sagt: hur koncernen kan fortsätta utvecklas och bli än mer lönsamt.  

Du har ett öga för detaljer samtidigt som du gärna har en helhetssyn på verksamheten; två perspektiv du smidigt växlar mellan. För rollen som ekonomiansvarig har du högst troligt en ekonomutbildning i ryggsäcken och med ditt affärsdriv har du även framgångsrikt samlat erfarenheter från tidigare liknande tjänster. Du drivs av att se hur bolaget i stort kan effektivisera värdeskapande processer och kort sagt: hur koncernen kan fortsätta utvecklas och bli än mer lönsamt. 

Arbetet sker till stor del via vårt ekonomisystem Fortnox och affärssystem Specter och exempel på regelbundna uppgifter är:

  • Kundreskontra
  • Leverantörsreskontra, kontering och bokning av leverantörsfakturor
  • Månadsbokslut
  • Avstämningar av bankkonto
  • Registrering av in- och utbetalningar via fil och manuellt


Vi på Strömshaga eftersträvar en gemytlig och familjär känsla, i alla led, från kontor till lager och butik.

Vill du ha ett variationsrikt arbete med stort ansvar och påverkan i ett bolag med expansivt fokus. Då har vi tjänsten för dig!

Tillträde: Gärna omgående men efter överenskommelse.

Omfattning: Fast anställning på minst 75%-100% .

Plats: Skallsjövägen 36, Floda.

Ansökan: Skicka CV och personligt brev till jobb@stromshaga.se Vi tar endast emot ansökan via e-post. Vi bearbetar ansökningar löpande.


(OBS! ange Ekonomiansvarig i ämnesraden när du mailar din ansökan)

FLER LEDIGA TJÄNSTER>>

Erbjudanden
Kolla in våra miljöbilder!

Ta del av våra miljöbilder här!
Är du återförsäljare? Använd gärna våra bilder i er marknadsföring..

Instagram

Facebook

Populärt just nu!
401304
Snöre av Jute Rund Röd/Vit
664907
Kedja 1m Svart m. Krokar
401305
Snöre av Jute Rund Grön/Vit
690101
Gammaldags Kanna Vit
Lampa Pelle Klämma Svart
Lampa Pelle Klämma Svart
692617
Glashängare 4 Rader Svart
692816
Förstoringsglas för Värmeljus Antik Mässing Liten
711300
Taklampa Gustav Mint
684026
Hängande Ljusstake Sonja Mässing Stor
133721
Fotogenlampa Rak Svart Liten
133727
Fotogenlampa Rak Svart Stor
133711
Fotogenlampa Rak Vit Liten
133721
Fotogenlampa Rak Vit Stor